Vacature social media vrijwilliger
6 uur per week, juni-december 2022

De Vakbond voor Dieren is een organisatie die zich inzet voor arbeidsrechten voor werkende dieren. Wij werken samen met boeren, wetenschappers en andere organisaties om te zien hoe we dieren inspraak kunnen geven in hun eigen werkomstandigheden. Om deze innoverende insteek en unieke kijk op werkende dieren onder de aandacht te brengen van onze doelgroepen zoeken wij een vrijwilliger voor social media. Hiermee draag je actief bij aan het verbeteren van dierenwelzijn van werkende dieren.

Jouw rol
Je werkt tot het einde van het jaar gemiddeld 6 uur per week aan het vergroten van het bereik van onze social media kanalen door het ontwikkelen van een strategie en key messages, het maken van posts en het plaatsen van berichten op social media. Ook ga je actief op zoek naar berichten en publicaties die aansluiten bij de boodschap van de Vakbond voor Dieren. Je kunt je eigen tijd indelen. Je kunt in overleg terecht op ons kantoor in Haarlem. Maar thuiswerken is natuurlijk ook een optie.

Je houdt naast de social media kanalen ook de website bij.

Het ontwikkelen van een nieuwsbrief is ook onderdeel van de opdracht.
Kennis van crowdfunding en fondsenwerving via social media is een pré.

Jouw vaardigheden
Je bent een kei in social media. Jouw advies richt zich op de kanalen die we gaan inzetten, de doelgroepen die we gaan bereiken en de boodschap die we voor het voetlicht gaan brengen. Je denkt mee over een tone-of-voice en een beeldstijl.

Je leest en schrijft makkelijk. Je maakt snel connecties tussen de actualiteit en ons werk en weet creatief aandacht te vragen voor onze boodschap. Je post regelmatig berichten en kent manieren om het bereik hiervan zonder kosten te vergroten.

Je werkt zelfstandig en vraagt hulp wanneer nodig. Je wilt graag betrokken zijn bij een nieuwe, innovatieve organisatie die zich inzet om het leven van de dieren in de veehouderij te verbeteren.

Ons aanbod
Je kunt bijdragen aan een uniek project voor het verbeteren van het leven van werkende dieren. Wij bieden vrijheid in je werkzaamheden, begeleiding en overleg wanneer nodig. Je kunt je netwerk uitbreiden en je werkervaring inzetten bij volgende carrièrestappen.

Voor meer informatie, neem je contact op Marjolein de Rooij voorzitter van de Vakbond voor Dieren via info@vakbondvoordieren.nl