Projecten

De projecten van de Vakbond voor dieren koppelen wetenschappelijke inzichten aan de dagelijkse praktijk. Werkende dieren staan hierbij centraal. In het boek ‘Hoeveel vakantiedagen heeft een varken’ gaat oprichter van de Vakbond Marjolein de Rooij onder andere in op de vraag hoe we dieren inspraak kunnen geven. Onze huidige projecten geven inzichten in de taal en communicatie van werkende dieren. Hieronder lees je meer over onze projecten:

Communicatie met dieren
Koe

Over Vakbond voor Dieren

De Vakbond voor Dieren vertegenwoordigt de dierlijke werknemers in de dierhouderij. Dieren die een product of een dienst leveren aan hun werkgever, die...

Varken

Werkende dieren

Dieren die een (financiële) toegevoegde waarde leveren voor hun werkgever/eigenaar zijn werkende dieren. Werkende dieren vind je overal.

Kip

Communicatie met dieren

Dieren kunnen heel goed communiceren. Iedereen die rondom dieren leeft weet dit. Ze laten het weten als ze honger hebben, naar buiten willen of pijn ervaren.

Vis

Wetgeving en onderzoek

Dieren zijn op verschillende plekken in de wet beschermd. In de Wet dieren zijn eisen gesteld aan de manier waarop verschillende diersoorten gehouden mogen worden.