De Vakbond voor Dieren streeft naar erkenning van een (een vorm van) arbeidsrechten voor werkende dieren. Daarmee doen wij niets anders dan waar de traditionele vakbonden ooit voor op zijn gericht: het streven naar een eerlijke machtsbalans tussen werkgever en werknemer op de werkvloer.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor minimaal 10 uur per week. Je belangrijkste taken zijn:

Ondersteuning bij de strategiebepaling, schrijven van teksten voor de nieuwe website, inventariseren (internationaal) onderzoek naar arbeidsrechten voor dieren, ondersteuning en adviseren bij het definiëren van arbeidsrechten in dierhouderij. Bestuderen van wetenschappelijk onderzoek naar diergedrag, dierenwelzijn en dierethiek en het koppelen hiervan naar arbeidsrechten voor dieren.

Je bent geïnteresseerd in deze verrassende manier van kijken naar werkende dieren, je vind het leuk je tanden ergens in te zetten, je leest graag en veel wetenschappelijk onderzoek en je schrijft makkelijk en met plezier. Natuurlijk vind je dierenwelzijn een belangrijk thema.

In deze functie werk je nauw samen met de oprichter van de Vakbond en andere betrokkenen. Je wilt graag aan de basis staan van dit unieke project.

Voor meer informatie neem je contact op met Marjolein de Rooij via info@vakbondvoordieren.nl